Bažantí paštička v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 692.8 mg
 - Vláknina 2740 mg
 - Vitamín A 2740 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C.
 - 
                                2
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů.
 - 
                                3
Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme.