Bažantí guláš s telecím masem
Suroviny
- 600 g Bažant obecný
 - 400 g Telecí plec
 - 200 g Cibule
 - 120 g Šalotka
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 3 g Rozmarýn sušený
 - 2 g Muškátový květ
 - 30 g Jíška hotová světlá
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 600 g Rýže dušená
 - 5 ml Citronová šťáva
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1000 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1069 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 152.8 mg
 - Draslík 772.3 mg
 - Vláknina 5987.3 mg
 - Vitamín A 5987.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky.