Bažant pečený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1465 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 259.9 mg
 - Draslík 870.2 mg
 - Vláknina 702.4 mg
 - Vitamín A 702.4 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanty očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Poloviční dávkou slaniny protkneme prsa a stehna, osolíme je zevně i uvnitř a pomocí jehlice nebo provázku je ztvarujeme.
 - 
                                2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Zastříkneme vodou, vložíme připravené bažanty, přidáme polovinu dávky másla, koření a za občasného přelévání pečeme doměkka. Během pečení doléváme vodu a dbáme, aby se šťáva a cibule nepřipálily. Staršího bažanta dusíme pod poklicí a teprve potom dopékáme.
 - 
                                3
Upečené maso vyjmeme, šťávu rozředíme vodou, dosolíme a přidáme zbylé máslo pro zjemnění.
 - 
                                4
Porce bažanta podáváme vždy s naseknutými klouby a na talíř dáme pokaždé část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna) přelité necezenou šťávou.