Kančí pečeně na česneku se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 40 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 71.1 mg
- Draslík 95.6 mg
- Vláknina 545 mg
- Vitamín A 545 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kančí kýtu vcelku odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme, druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme. Přiložíme maso, osolíme, opepříme, povrch polijeme trochou másla z pekáčku, potřeme prolisovaným česnekem, zbytek česneku dáme do pekáčku, zakápneme octem a dáme péct. Podle potřeby podléváme vodou. 
- 
                                2Upečené maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        