Kančí medailonky s jahodovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Jahody zahradní
- 80 g Máslo čerstvé
- 30 g Cukr krupice
- 600 g Kančí pečeně
- 100 ml Džus pomerančový
- 30 ml Marmeláda jahodová
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Ocet vinný
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 31 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 167 mg
- Draslík 749.9 mg
- Vláknina 2229.6 mg
- Vitamín A 2229.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso pokrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Jahody omyjeme a rozpůlíme. 
- 
                                2Zavařeninu smícháme s octem, smetanou, skořicí, cukrem a pomerančovou šťávou. Dáme vařit do zredukování poloviny tekutiny. Poté přilijeme vývar, přidáme zelený pepř a opět vaříme do vypaření poloviny tekutiny. Vsypeme jahody, krátce povaříme a odstavíme z plotny. 
- 
                                3Máslo rozpálíme a maso na něm opečeme z obou stran. Pečeme cca 3 minuty z každé strany. Poté servírujeme s omáčkou z jahod. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        