Koroptev s telecí nožičkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2036 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 97.2 mg
- Draslík 474.7 mg
- Vláknina 3407.5 mg
- Vitamín A 3407.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti. 
- 
                                2V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem. 
- 
                                3Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme. 
- 
                                4Podáváme s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        