Křepelky na jablkách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1749 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 1051.2 mg
- Vláknina 18948.5 mg
- Vitamín A 18948.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou. 
- 
                                2Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme. 
- 
                                3Podáváme s opečeným bramborem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                