Koroptev s kapustou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 988 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 77 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 128 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 1542.5 mg
- Vláknina 15270.3 mg
- Vitamín A 15270.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 401.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Koroptve osolíme, opepříme, potřeme olejem a obložíme slaninou, převážeme nití. Dáme péct na 20 minut při 220 °C. 
- 
                                2Kapustu rozebereme na listy, vykrojíme dřevnaté části a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté polovinu kapusty nakrájíme na proužky a ty orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme pokrájenou mrkev a cibuli. Restujeme 10 minut, osolíme a opepříme. Přidáme jalovec, vývar a zakryté dusíme 20 minut. 
- 
                                3Zapékací formu vytřeme máslem, vyložíme listy kapusty, na ty dáme zeleninovou směs a na závěr koroptve. Zalijeme šťávou z pánve. Pečeme ve vodní lázni při 190 °C 60 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        