Srnčí steak v pepřové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1018 kcal
- Sacharidy 157 g
- Tuky 26 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 156 g
- Cholesterol 20.6 mg
- Draslík 2801.9 mg
- Vláknina 106008 mg
- Vitamín A 106008 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 89.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z omyté kýty nakrájíme steaky na prst tlusté. Osolíme je a obalíme po obou stranách v tlučeném pepři. Maso rychle opečeme na másle a vyjmeme. 
- 
                                2Na zbytku tuku zpěníme šalotku s tlučeným jalovcem, zaprášíme moukou, přilijeme koňak, smetanu a šťávu z masa. Vše povaříme asi 3 minuty. Šťávu nalijeme na steaky. 
- 
                                3Podáváme s bramborovou slámou a dušenými jablky s rybízovou náplní. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        