Džuveč ze srnčí plece
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1456 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 212.8 mg
- Draslík 2134.8 mg
- Vláknina 6521.6 mg
- Vitamín A 6521.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou a omytou srnčí plec nakrájíme na kostky. 
- 
                                2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v kastrolu na oleji, vložíme maso, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. 
- 
                                3Potom přidáme rajčatový protlak, nové koření, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené nakládané hříbky a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vše společně dusíme. 
- 
                                4Když jsou brambory měkké, přidáme vařenou rýži a promícháme. 
- 
                                5Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným křenem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        