Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1011 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 27.2 mg
 - Draslík 246.7 mg
 - Vláknina 1414 mg
 - Vitamín A 1414 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 8.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.
 - 
                                2
Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.
 - 
                                4
Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.
 - 
                                5
Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.