Salát z květů a srnčích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 244.8 mg
 - Draslík 91.9 mg
 - Vláknina 4584.8 mg
 - Vitamín A 4584.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Veškeré bylinky a květy omyjeme, listy natrháme na menší kusy. Játra odblaníme a zbavíme žlučovodů.
 - 
                                2
Máslo rozpálíme a játra na něm osmahneme z obou stran. Z cibule, octa, vývaru a cukru připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem dle potřeby. Salát z listů přendáme na servírovací talíře, navrch dáme kousky jater, přelijeme zálivkou a ozdobíme květy. Servírujeme teplé.