Zvěřinový závin
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Srnčí maso pečené
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Listové těsto
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2940 kcal
- Sacharidy 173 g
- Tuky 144 g
- Sodík 1747 mg
- Bílkoviny 235 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 1122.3 mg
- Draslík 1965.6 mg
- Vláknina 15901.8 mg
- Vitamín A 15901.8 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Umeleme zvěřinu,slaninu a smícháme s nakrájenou cibulí, 
- 
                                2žloutky, vejcem, solí, pepřem, 
- 
                                3zakysanou smetanou a strouhankou. 
- 
                                4Vyválíme na utěrce závinové těsto, pokapeme olejem. 
- 
                                5Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále. 
- 
                                6Z masové hmoty uděláme šišku, položíme na těsto a opatrně zavineme pomocí utěrky. 
- 
                                7Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. 
- 
                                8Po upečení nakrájíme na řezy a horké podáváme. 
- 
                                9Řezy z listového těsta připravíme tak, že z těsta vyválíme dvě placky. 
- 
                                10Jednu dáme na plech, potřeme zvěřinovou hmotou, 
- 
                                11přiklopíme další plackou, 
- 
                                12potřeme vejcem a upečeme. 
- 
                                13Krájíme na řezy nebo kostky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        