Zaječí hřbet na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 753 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 213.8 mg
 - Draslík 1276.8 mg
 - Vláknina 4260 mg
 - Vitamín A 4260 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
 - 
                                2
Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.
 - 
                                3
Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.
 - 
                                4
Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.