Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 948 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 181.7 mg
 - Draslík 888.1 mg
 - Vláknina 3675.9 mg
 - Vitamín A 3675.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.
 - 
                                2
Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.
 - 
                                3
Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
 - 
                                4
Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.
 - 
                                5
Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.
 - 
                                6
Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.