Kořeněné ragú ze zajíce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 337.5 mg
 - Draslík 1689.4 mg
 - Vláknina 4476.8 mg
 - Vitamín A 4476.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut.
 - 
                                3
Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou.