Zajíc pečený na másle s okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1413 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 188.7 mg
 - Draslík 1476.5 mg
 - Vláknina 4087.3 mg
 - Vitamín A 4087.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.
 - 
                                2
Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.