Zaječí plátky na víně
Suroviny
- 400 g Cibule
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 600 g Rýže dušená
 - 70 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 1 g Bobkový list
 - 250 g Zelenina kořenová
 - 1 g Tymián sušený
 - 900 g Zaječí maso
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 200 ml Víno červené
 - 30 ml Martell cognac
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 149.4 mg
 - Draslík 763 mg
 - Vláknina 6549.3 mg
 - Vitamín A 6549.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.
 - 
                                3
Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.
 - 
                                4
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.