Gaspacho
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2564.6 mg
 - Vláknina 26719 mg
 - Vitamín A 26719 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 162.1 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
 - 
                                2
Směs mixujeme, dokud není hladká.
 - 
                                3
Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.
 - 
                                4
Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.
 - 
                                5
Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.