Zmrzlina á la mandlový turrón
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 450 mg
 - Draslík 92.1 mg
 - Vláknina 2033.3 mg
 - Vitamín A 2033.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku smícháme 115 g cukru a 60 ml vody, mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut, dokud sirup nezíská tmavou zlatohnědou barvu. Nesmí se však připálit.
 - 
                                2
Oloupané mandle rozprostřeme na plech, nalijeme na ně karamel, necháme ztuhnout.
 - 
                                3
Ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne nadýchaný krém. Přišleháme sherry, vaječnou směs přelijeme do ohnivzdorné nádoby, umístěné do vodní lázně. Za stálého míchání zahříváme 10 - 15 minut, dokud krém nezhoustne a nenapění se. Vyjmeme z vodní lázně, přiklopíme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Smetanu ušleháme, aby byla pevná, ne však tuhá. Smícháme s vychladlou vaječnou směsí. Přendáme do mělké kovové nádoby a uložíme do mrazničky. Počkáme, dokud směs nezačne po stranách přimrzat, vyjmeme z mrazáku a ponorným mixérem ušleháme do hladka. Dáme znovu zmrazit, opakujeme celkem třikrát, dokud nebude zmrzlina vláčná. Nesmí v ní zkrystalizovat led.
 - 
                                5
Nadrťíme karamelizované mandle, po posledním šlehání je vmícháme do zmrzliny. Naposledy dáme zmrzlinu zmrazit ve vzduchotěsné nádobě překryté pergamenem a uzavřené víkem. Mrazíme nejméně 3 hodiny.