Salát caesar
Suroviny
- 200 g Chléb konzumní
 - 200 g Sardelové řezy
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1.4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1929 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 103.8 mg
 - Draslík 319.5 mg
 - Vláknina 1610.8 mg
 - Vitamín A 1610.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                2
Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.
 - 
                                3
Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.
 - 
                                4
Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.
 - 
                                5
Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.