Krevety s katalánskou omáčkou romesco
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 179.1 mg
 - Vláknina 4699 mg
 - Vitamín A 4699 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 175 °C. Rajče omyjeme, očistíme a dáme do nevymazané zapékací nádoby. Přidáme oloupané stroužky česneku. Pečeme v troubě asi 30 minut.
 - 
                                2
Papriku a chilli papričku vložíme do pánve. Přilijeme 75 ml vody a 3 lžíce vinného octa. Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme 5 minut. V jiné pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a plátky chleba na něm dozlatova opečeme po obou stranách. Vyjmeme je a vložíme do mixéru.
 - 
                                3
V uvolněné pánvi s olejem opražíme mandle a rovněž je vložíme do mixéru. Přidáme papriku, chilli papričku, pečený česnek a rajčata. Vše rozmixujeme. Mixujeme a přidáváme zbývající olej a ocet. Osolíme a opepříme. Omáčku prolisujeme přes síto. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku dáme do mísy, přidáme vařené krevety a podáváme.