Kostky rýžové s omáčkou
Suroviny
- 60 g Koriandr čerstvý
 - 300 g Rýže jasmínová
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.3 l Voda pitná
 - 1.75 dl Kokosové mléko
 - 1 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Máslo arašídové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 197.1 mg
 - Vláknina 5377 mg
 - Vitamín A 5377 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si omáčku - smícháme v hmoždíři česnek, pepř, sůl, koriandr, citronovou šťávu, kokosové mléko, máslo arašídové, chilli a jarní cibulky. Vše rozetřeme nahladko a přendáme do pánve. Uvedeme do varu, odstavíme a necháme vychladnout. Vodu uvedeme do varu a přidáme rýži, neproplachujeme ji. Zamícháme a stáhneme plamen. Vaříme bez pokličky 16 minut, dokud nebude měkká, poté ji přecedíme.
 - 
                                2
Do mixéru dáme 125 g vařené rýže a rozmixujeme dohladka, poté ji smícháme se zbývající rýží a dáme do vymazaného menšího pekáče. Urovnáme povrch a zakryjeme alobalem. Rýži stlačíme menším pekáčkem. Necháme v lednici nejméně 8 hodin.
 - 
                                3
Obsah pekáčku vyklopíme na prkénko a navlhčeným nožem rozřežeme rýži na kostky.
 - 
                                4
Kostky podáváme ke koriandrové omáčce.