Pórkové suflé s bylinkami
Suroviny
- 350 g Pórek
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.25 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 305.7 mg
 - Vláknina 6069.3 mg
 - Vitamín A 6069.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut.
 - 
                                2
V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky.
 - 
                                3
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                4
Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                5
Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech.
 - 
                                6
V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů.
 - 
                                7
Ihned podáváme.