Cizrnový falafel
Suroviny
- 675 g Cizrna konzervovaná
 - 100 g Chléb celozrnný pšeničný
 - 100 g Strouhanka
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.22 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1011 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 478.8 mg
 - Vláknina 21609.2 mg
 - Vitamín A 21609.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru dáme konzervovanou cizrnu, nasekanou cibuli, česnek, chléb, koriandr, kmín, chilli papričky, kurkumu, sůl, pepř a mixujeme 30 vteřin. Ze směsi vytvarujeme koule o velikosti vlašských ořechů.
 - 
                                2
DO misky dáme vejce a do druhé strouhanku. Koule namáčíme ve vajíčku a pak ve strouhance.
 - 
                                3
Předehřejeme ve woku olej a smažíme falafel po várkách. Koule musí být zlatavě hnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
 - 
                                4
Podáváme teplé.