Zeleninová polévka krémová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 800 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 136.7 mg
 - Draslík 640.6 mg
 - Vláknina 7273.3 mg
 - Vitamín A 7273.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory, mrkev, celer, petržel, pórek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Brambory s cibulí a zeleninou vložíme do vroucího vývaru, vaříme do měkka. Poté polévku rozmixujeme. V čistém hrnci rozpustíme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce, necháme srazit. Do vajíček zašleháme rozmixovanou polévku, osolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.