Karamelová pavlova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 150.3 mg
 - Vláknina 1600 mg
 - Vitamín A 1600 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr krupice nasypeme rovnoměrněrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje.
 - 
                                2
Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně.
 - 
                                3
Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho.
 - 
                                4
Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme 75 ml smetany.
 - 
                                5
Bílky vyšleháme se solí na pevný sníh, vmícháme škrob a třtinový cukru. Nakonec i připravený karamel.
 - 
                                6
Směs rozetřeme v dortové formě vystlané pečícím papírem a pečeme 75 minut na 150 °C. Necháme v troubě vychladnout.
 - 
                                7
Mascarpone vyšleháme s 250 ml smetany v hladký krém, přidáme moučkový cukr.
 - 
                                8
Mascarpone rozprostřeme na upečenou bílkovou směs a ozdobíme oloupaný grepem.