Švýcarské makronky
Suroviny
- 90 g Cukr krupice
 - 75 g Ořechy lískové
 - 75 g Mandle mleté
 - 80 g Čokoláda 70% kakao
 - 70 g Hrozinky
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 15 ks Třešně kandované
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 0.5 polévková lžíce Skořice mletá
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 222.4 mg
 - Vláknina 5979 mg
 - Vitamín A 5979 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
 - 
                                2
Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý.
 - 
                                3
Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku.
 - 
                                4
Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout.
 - 
                                5
V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou.
 - 
                                6
Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně.