Kynuté trojhránky
Suroviny
- 520 g Pohanková mouka hladká
 - 42 g Droždí
 - 50 g Mandle
 - 200 g Cukr moučkový
 - 210 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 208.8 mg
 - Vláknina 1840 mg
 - Vitamín A 1840 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plechy vyložíme pečicím papírem, trojhránky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
 - 
                                2
V rendlíku zahřejeme mléko, v míse utřeme droždí s cukrem a vanilkou, přimícháme 160 ml vlažného mléka.
 - 
                                3
Oloupané mandle drobně posekáme.
 - 
                                4
V míse promícháme prosátou mouku (200 g) se solí a přilijeme drožďovou směs, olej a rozšlehaná vejce. V hnětači těsto zpracováváme, aby bylo těsto hladké, a podle potřeby přilijeme mléko. Zpracováváme tak dlouho, až se těsto nelepí. Poté necháme na teplém místě asi 45 minut pod utěrkou kynout.
 - 
                                5
Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě asi 3 – 5 zpracováváme. Z vypracovaného těsta vyválíme 2 obdélníky, z každého vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky.
 - 
                                6
Trojhránky položíme na plechy, potřeme mlékem a pod utěrkou necháme ještě asi 30 minut kynout.
 - 
                                7
Vykynuté trojhránky pečeme asi 15-20 minut v předehřáté troubě. Upečené necháme na mřížce zcela vychladit. Poléváme polevou a sypeme posekanými mandlemi.
 - 
                                8
Polevu připravíme třením prosátého cukru s ušlehaným bílkem se solí. Třeme, až je hmota lesklá