Sobotní housky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 59.8 mg
 - Vláknina 4650 mg
 - Vitamín A 4650 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta.
 - 
                                2
Na teplém místě necháme těsto vykynout 30 minut. Až těsto dvakrát zvětší svůj objem, přidáme polovinu dýňových semínek a rukou těsto hněteme. Poté necháme kynout dalších 30 minut.
 - 
                                3
Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná 180 stupňů Celsia).
 - 
                                4
Z vykynutého těsta vytvarujeme 10 kusů stejně velkých housek a dáme je plech s pečicím papírem. Zbylá dýňová semínka zamáčkneme do housek.
 - 
                                5
Pečeme 20-30 minut na středním roštu trouby.