Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 300 g Červená řepa
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 hrst Řeřicha
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 904 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 10.9 mg
 - Draslík 317.8 mg
 - Vláknina 4863.3 mg
 - Vitamín A 4863.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vroucím vývarem, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Lehce zahustíme máslovou jíškou, rozmixujeme a cca 5min povaříme. Přidáme červenou řepu,krátce provaříme a znovu promixujeme.
 - 
                                3
Podle potřeby zředíme mlékem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme napěněným mlékem a řeřichou.