Zadělávaná míchaná zelenina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 151 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 192.7 mg
- Vláknina 8751.5 mg
- Vitamín A 8751.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem uvaříme doměkka v osolené vodě. 
- 
                                2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny a rozšleháme. Vše dobře provaříme v hustší omáčku. 
- 
                                3Nakonec přidáme uvařenou zeleninu a ještě krátce povaříme, přisolíme, osladíme a vmícháme nasekanou petrželku. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        