Nákyp z ovesných vloček s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 113 g
 - Cholesterol 220.5 mg
 - Draslík 557.6 mg
 - Vláknina 17836.8 mg
 - Vitamín A 17836.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko uvedeme do varu, přidáme lžíci másla, sůl a zavaříme ovesné vločky. Uvaříme hustší kaši, promícháme ji a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
 - 
                                3
Oloupané jablko nakrájíme na kostičky a spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy přidáme do kaše. Vmícháme sníh z bílků, utřené žloutky a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Směs rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a v horké troubě zapečeme.