Sýrová omeleta I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 308.6 mg
  • Draslík 102.2 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  • 2

    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší kaši.

  • 3

    Odstavíme z ohně, necháme polovychladnout. Zamícháme do ní žloutky a sýr. Na závěr přidáme tuhý sníh a nasekanou petrželovou nať.

  • 4

    Omelety upečeme v troubě.

Komentáře k receptu