Patizony ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 249.1 mg
- Vláknina 3975 mg
- Vitamín A 3975 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka. 
- 
                                3Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        