Omeleta s hermelínem a brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 402.1 mg
 - Draslík 116.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme mléko, uvedeme do varu a přilijeme solamyl rozmíchaný ve 125 ml vody. Necháme přejít varem. Do omáčky postupně vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Na másle na teflonové pánvi z vaječného těsta postupně usmažíme 4 omelety a necháme je na teplém místě. Pánev při smažení přikryjeme poklicí.
 - 
                                3
Hermelíny podélně rozkrojíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýru. Omelety přikryjeme druhou polovinou a upravíme na talíře. Podlijeme je brusinkovým kompotem a podáváme.