Lehký bramborový salát s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 448 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 9.8 mg
 - Draslík 857.2 mg
 - Vláknina 10340.3 mg
 - Vitamín A 10340.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Omytou, popřípadě oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a necháme okapat.
 - 
                                3
Jogurt rozmícháme s olejem dohladka, přidáme prolisovaný česnek, vmícháme okurku a omytou, nasekanou mátu. Zálivku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Plátky brambor rozdělíme na talíře a přelijeme zálivkou. Salát ozdobíme očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami a mátou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
