Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 1000 g Dýně
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 0.09 kávová lžička Olej olivový jedlý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 4 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 110.9 mg
 - Draslík 1923.2 mg
 - Vláknina 15867.8 mg
 - Vitamín A 15867.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.7 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.
 - 
                                3
Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.
 - 
                                4
Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.