Zeleninové placky se špenátem
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 200 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 8 ks Brambory
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Ovesné vločky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 1006.5 mg
 - Vláknina 18327.2 mg
 - Vitamín A 18327.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1 cibuli oloupeme, nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme rozmrazený špenát a na mírném ohni prohřejeme, osolíme a opepříme. Přidáme sýr s utřeným česnekem a zvolna ve špenátu rozpustíme za stálého míchání.
 - 
                                2
Brambory, mrkev a zbylou cibuli oloupeme, vše najemno nastrouháme a smícháme s vejcem, ovesnými vločkami a 1/2 lžičkou soli.
 - 
                                3
Ze směsi opečeme na rozehřátém oleji 8 placek po obou stranách dozlatova. Na 4 placky rozetřeme špenátovou náplň a přikryjeme zbylými plackami.
 - 
                                4
Ihned podáváme.