Tvarohoví zajíčci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 42 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 93.4 mg
- Vláknina 4680 mg
- Vitamín A 4680 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 196 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z mouky, másla, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme 60 minut chladit. 
- 
                                2Potom těsto ještě mírně osolíme, rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něj tvary zajíčků. Zajíce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. 
- 
                                3Tvaroh umícháme s nasekanou pažitkou a smetanou do krému. Polovinu zajíčků krémem potřeme a slepíme zbylými zajíčky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        