Zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer řapíkatý
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Cibule červená
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Feferony sterilované
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 0.5 hrst Řeřicha
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Česnek sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1939 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 822.4 mg
  • Vláknina 14588.3 mg
  • Vitamín A 14588.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu a okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, rajčata rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Feferonky necháme okapat, nakrájíme na kousky a umytý celer pokrájíme na plátky. Kukuřici necháme okapat. Všechny přísady smícháme a rozdělíme na talíře.

  • 2

    Podmáslí smícháme s jogurtem, kmínem, hřebíčkem, drceným česnekem a přidáme oprané a jemně nakrájené bylinky.

  • 3

    Zeleninu přelijeme zálivkou, obložíme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu