Nové brambory zapékané se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 205.1 mg
 - Draslík 40.9 mg
 - Vláknina 5481.3 mg
 - Vitamín A 5481.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řádně očištěné brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme a ještě teplé oloupeme.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, majoránku opláchneme, osušíme, několik lístků necháme stranou, zbytek jemně nasekáme. Smetanu rozmícháme s moukou, žloutky, česnekem, majoránkou a pepřem.
 - 
                                3
Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme připravenou smetanou, zlehka promícháme, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a zapékáme dočervena, zhruba půl hodiny.
 - 
                                4
Hotové brambory ozdobíme lístky majoránky a servírujeme jako přílohu či jako lehkou večeři.