Bazlamača

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 105 mg
  • Vláknina 1963.6 mg
  • Vitamín A 1963.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme vejce, cukr (120 g), citronovou kůru, kukuřičnou mouku a sůl.

  • 2

    Ve formě rozehřejeme olej a do vroucího vlijeme připravenou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut.

  • 3

    Upečenou bazlamaču pomažeme zakysanou smetanou, pocukrujeme hrubším cukrem a znovu krátce zapečeme.

  • 4

    Moučník nakrájíme na kostky a podáváme horký.

Komentáře k receptu