Jablková mísa se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jablka
  • 200 g Suchar dietní
  • 75 g Cukr krupice
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 75 ml Voda pitná
  • 20 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 49.8 mg
  • Draslík 235.6 mg
  • Vláknina 7426 mg
  • Vitamín A 7426 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme.

  • 2

    V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout.

  • 3

    Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut.

  • 4

    Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem.

Komentáře k receptu