Houskové knedlíky (kynuté)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 620 g Mléko polotučné
  • 20 g Vaječný žloutek slepičí
  • 20 g Sůl
  • 180 g Žemle tuková
  • 20 g Droždí
  • 850 g Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 54.3 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.

  • 2

    Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutek rozmíchaný s mlékem, vlažné mléko a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto necháme vykynout.

  • 3

    Potom těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky dlouhé asi 20cm. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky občas obrátíme.

  • 4

    Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby vyprchala pára a ihned je nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu