Frittata s cuketou a pecorinem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 391.7 mg
 - Draslík 206.5 mg
 - Vláknina 824.8 mg
 - Vitamín A 824.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme.
 - 
                                2
Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít.
 - 
                                3
Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku.
 - 
                                4
Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme.