Králičí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 500 g Zakysaná smetana
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 221.9 mg
  • Draslík 1020.8 mg
  • Vláknina 233.8 mg
  • Vitamín A 233.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého králíka naporcujeme, do masa vetřeme sůl a pepř a porce pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Maso po všech stranách opečeme na másle dozlatova a podlijeme trochou vody. Přidáme smetanu a králíka pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou se smetanou.

  • 3

    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu