Marinované vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 113 mg
 - Draslík 547.3 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s oloupanou, nastrouhanou cibulí. Řízky urovnáme do misky, zalijeme podmáslím a necháme do druhého dne odležet v chladničce.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, osušíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme zbylou marinádou a dusíme. Když se odpaří většina šťávy, přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
 - 
                                3
Podáváme s rýží.