Florentinky ochucené zázvorem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Čokoláda na vaření
 - 150 g Čokoláda bílá
 - 1.3 šálek Mandle plátky
 - 0.333333 šálek Mouka polohrubá
 - 0.333333 šálek Pomerančová kůra
 - 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 0.5 šálek Cukr krupice
 - 0.25 šálek Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 17.7 mg
 - Draslík 187.8 mg
 - Vláknina 7714.8 mg
 - Vitamín A 7714.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                2
V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit.
 - 
                                3
Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření.
 - 
                                4
Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky.
 - 
                                5
Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy.
 - 
                                6
Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout.
 - 
                                7
Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu.
 - 
                                8
Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat.