Koláč s pyré z rajčat a sýra
Suroviny
- 55 g Ančovičky konzervované
- 200 g Sýr Čedar
- 30 g Strouhanka
- 115 g Máslo čerstvé
- 215 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 10 ks Rajčata
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 56 g
- Sodík 938 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 225.6 mg
- Draslík 615.4 mg
- Vláknina 8678.5 mg
- Vitamín A 8678.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 200 °C. 
- 
                                3Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky. 
- 
                                4Na rajčatech uděláme nožem křížem zářezy a vložíme na 1 minutu do vařící vody. Poté rajčata oloupeme, pokrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. 
- 
                                5V misce smícháme strouhaný sýr s ančovičkami a šlehačkou. Na dno koláče nasypeme strouhanku, poklademe hustě rajčaty, posypeme pepřem, solí a tymiánem. Nakonec nasypeme sýrovou směs. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        